thoth

THoTH

THoTH, eller THoTH Music Learning Software, er et ekspertprogram utviklet av jazzgitaristen Steve Carter, tidligere professor ved det berømte Berklee College of Music. Carter underviste ved Berklee i over femogtyve år, og har lagt inn noen av sine kunnskaper i programmet. Programmet er i hovedsak utviklet for å hjelpe studenter å finne ut hvilke skalaer, moduser, arpeggioer og stemmeføringer som passer til en gitt akkordprograsjon. Men det inneholder også endel kunnskaper, teori, analyser og leksjoner for å lære jazz standarder. Du kan også bruke det som en database der du kan samle data, lydfiler, partiturer etc., om hver enkelt jazzprogresjon.

Et viktig funksjon i programmet er et eget verktøy for å analysere akkordprogresjonser. Du fører her ganske enkelt inn en akkordprogresjon for si for en jazz blues, slik:

Klikk så OK og ut kommer så får du dette bildet:

En mulighet er så å ta denne informasjonen med deg til et annet jazz ekspertprogram, nemlig Impro-Visor, og så lage seg øvelser med den på skalaer etc., vha. progresjonsanalysen fra THoTH og funksjonen «Advice» i Impro-Visor. Her er samme progresjonen lagt inn i Impro-Visor, og skalaer, arpeggioer, celler m.m lagt inn i fra «Advice»:

PS: Oppdatering. Impro-visor

  • thoth.txt
  • Sist endret: 10 år siden
  • av admin