asio

ASIO - Audio Stream Input/Output Technology

ASIO er en driver som gir tilnærmet uhørlig lav latenstid for musikkinstrumenter. Forsinkelse mellom input (fra spilte strenger) til output (lyd ut) går ned i noen få millisekunder.

ASIO-standarden er utviklet av Steinberg for å løse musikeres problemer med lydkort med dårlig respons. Målet er å gjøre det mulig å digitalt behandle input fra musikkinstrumenter - med programvare som amp- og effekt-modelleringsprogrammer - med en latenstid som kommer ned i det samme som du har fra forsterkere og effekter. Dvs. uhørlig lav tidsforsinkelse. Latens stort høyere enn 6 ms kan virke forstyrrende.

ASIO-driveren går utenom operativsystemets audio-funksjonalitet og gir direkte adgang til datamaskinas audio I/O-grensesnitt og kommunikasjon med høy hastighet. ASIO har støtte for flere kanaler, og for synkronisering mellom audio, MIDI og video.

Når du plugger et musikkinstrument til dataen får du altid en viss latenstid. Og jo mer data, og jo mer digital behandling av data, jo verre blir det. Men med lydkort med støtte for ASIO kan plugge inn gitaren via lydkortet, kjøre input gjennom virtuelle amper, VST-effekter osv., og få en output uten plagsom forsinkelse.

Mao. har du et lydkort med støtte for ASIO får du programvare som Guitar Rig, Amplitube, ReValver Mk III, eller GuitarFX 3 - til å funke på maskina di.

Alminnelige lydkort har vanligvis ikke innebygget (native) støtter for ASIO. Så du trenger gjerne et eget lydkort for å få den nødvendige letenstid.

Men hvis du er på en Windows-PC og ikke har et lydkort med ASIO-støtte kan det hende du kan klare deg ved å laste ned driveren ASIO4ALL. ASIO4ALL er en universell ASIO driver med støtte for WDM-audio som pakker ASIO-funksjonalitet rundt ditt eksisterende lydkort. Det hevdes å funke for mange vanlige lydkort - men ikke alle. ASIO4ALL er frivare.</box>

Hvis det ikke funker, trenger du et eget lydkort med ASIO-støtte.

Eksterne lenker
  • asio4all - a free driver for Windows that brings ASIO support to users of consumer-grade soundcards.
  • ASIOTestSigGen - a simple, free Audio Test Signal Generator utility to test ASIO setups
  • The kX Project - third party WDM audio drivers for EMU10K1 and EMU10K2-based sound cards (ie. SoundBlaster Live or SoundBlaster Audigy 1/2 cards)
  • asio.txt
  • Sist endret: 12 år siden
  • av 127.0.0.1